Prvi krug kvalifikacija 2021/2022 - konačni rezultati 11.12.2021

Konačni rezultati prvog kruga kvalifikacija.

Takmičari kojima je status "NEREŠEN" ili "NEDOSTAJE" su prikazani na dnu tabele.

Status "NEREŠEN" imaju takmičari kojima registracija još uvek nije potvrđena od strane njihovih profesora. Mole se takvi takmičari da što pre reše svoj status sa svojim profesorima. Samo odobreni takmičari imaju pravo učešća na okružnom takmičenju.

Status "NEDOSTAJE" imaju takmičari koji se nisu ponovo registrovali nakon što im je originalna registracija poništena zbog greške u bazi - videti prethodno obaveštenje. Mole se takvi takmičari da se što pre registruju koristeći isto korisničko ime (i da budu odobreni od svojih profesora). Samo registrovani takmičari imaju pravo učešća u trenutnom ciklusu takmičenja.

U preliminarnim rezultatima nisu bili precizno prikazani rezultati po test primerima za parcijalna rešenja za 4. zadatak ("Cenzura"): na nekim mestima je stajao broj poena 5 umesto 4 (iako je ukupan broj poena za taj zadatak bio korektno prikazan). Sada je ovo ispravljeno.

Nakon završetka takmičenja, uočeno je da je postojala mala greška u programu za poređenje rešenja (checker-u) za 2. zadatak ("Transfuzija krvi") koja je uzrokovala da na petom test primeru (jedini primer gde je rešenje "nemoguce") određeni takmičari dobiju 10 umesto 0 poena, uprkos nepreciznom ispisu rezultata. Kako su svi takmičari za vreme takmičenja imali (nepreciznu) povratnu informaciju na jednom od primera sa papira gde je rešenje "nemoguce", procena je da bi korekcija checker-a oštetila pomenute takmičare pa checker nije promenjen. Ipak, ovo je samo specijalan slučaj i podsećamo da se formati ulaznih i izlaznih podataka moraju strogo poštovati.

Komisija je na ovom takmičenju primetila nedozvoljeno ponašanje takmičara. U rezultatima su označeni takmičari koji su diskvalifikovani iz prve runde takmičenja. Oni imaju pravo učešća u narednim rundama, međutim svako naredno nedozvoljeno ponašanje biće kažnjeno diskvalifikacijom iz celog ciklusa takmičenja.