Srednje škole

Takmičenja iz informatike za srednje škole

Prvi krug Kvalifikacija 2023/2024 - preliminarni rezultati 20.11.2023

Objavljeni su preliminarni rezultati prvog kruga kvalifikacija.

Preliminarni rezultati.

Sistem za takmičenje. Ovde možete testirati zadatke sa ovog takmičenja uz full feedback (dobićete rezultat za svaki test primer, a ne samo za primere iz teksta). Ovo takmičenje za testiranje je otvoreno do ponedeljka, 27.11.2022. u 23:59.

Test primeri i rešenja. Prvih nekoliko primera za svaki zadatak su test primeri iz teksta zadatka, na tim primerima je feedback bio dostupan za vreme takmičenja, i oni vrede 0 poena.

Rešenja zadataka možete pročitati na forumu Algora.

Izvorni kodovi takmičara.

Žalbe se mogu slati na tak.prog@gmail.com do subote, 25.11.2023. u 12:00h.

Početak prvog kruga kvalifikacija 16.11.2023

Prvi krug kvalifikacija počinje u subotu, 18.11, u 12 časova i traje 36 sati (tj. traje do kraja nedelje, 19.11).

Takmičarsko okruženje (biće dostupno tek u subotu od 12:00.) Takmičenju možete pristupiti i preko Arene.

Da biste učestvovali morate biti registrovani kao takmičar.

Za vreme takmičenja, rezultate testiranja vaših poslatih rešenja ćete dobiti samo za prvih nekoliko test primera. To su javni primeri iz teksta zadatka, i oni vrede 0 poena. Stvaran broj osvojenih bodova ćete saznati tek nakon takmičenja. U vaš konačan rezultat ulazi poslednje poslato rešenje za svaki zadatak.

Molimo takmičare da obrate pažnju na deo Informacije u takmičarskom okruženju, gde se mogu naći odgovarajuće verzije kompajlera/prevodilaca koji se koriste. Potrudite se da koristite istu ili bar približnu verziju kompajlera/prevodioca.

Prepisivanje i deljenje kodova je strogo zabranjeno! Svi takmičari koji budu prepisivali ili delili svoj kod drugima će biti diskvalifikovani. Svaki takmičar je odgovoran da obezbedi da njegov kod ne vide drugi takmičari.

Za prolaz na okružno takmičenje, potrebno je skupiti bar 256 bodova u zbiru u dva kruga ovogodišnjih kvalifikacija.

Granica za prolazak na okružno 2023/2024 05.11.2023

Granica za prolazak na Okružno takmičenje ove godine je 256 poena.

Na Okružno takmičenje se pozivaju svi takmičari koji u zbiru na oba kruga Kvalifikacija imaju barem 256 poena.

Dodatno, na osnovu člana 9.4, na Državno takmičenje se poziva po 10 najbolje rangiranih takmičara iz svake kategorije. Ovaj plasman se određuje na osnovu objedinjenih rezultata oba kruga Kvalifikacija.

Prijave za ciklus 2023/2024 23.10.2023

Otvorene su prijave za ovogodišnji ciklus takmičenja.

Svi takmičari koji žele da učestvuju se moraju prijaviti. Neophodno je da se prijave i profesori koji će odobravati učenike iz svojih škola. Uputstva za profesore su poslata na e-mail adrese škola.

Da bi ste se prijavili (bilo da ste takmičar ili profesor) potrebno je da imate nalog na Petlji i da se na njega ulogujete. Ako već imate nalog, poželjno je da se registrujete njime (ukoliko se ne sećate šifre, kliknite na zaboravljena lozinka). Ako nemate nalog, neophodno je da otvorite novi.

Nakon što se ulogujete na Petlju, morate se zasebno istim tim nalogom ulogovati i na Takprog sajt, a potom se možete prijaviti za takmičenje odabirom odgovarajuće registracije.

Roditelji, odnosno zastupnici, takmičara mlađih od 15 godina moraju preuzeti, odštampati, popuniti, i potpisati izjavu o davanju saglasnosti o obradi podataka o ličnosti, i nakon toga je predati osobi iz škole takmičara, koja je zadužena za registrovanje učenika te škole na ovom takmičenju.

Takmičari

Vašu prijavu mora da odobri profesor iz vaše škole, a status prijave možete pratiti na stranici sa registracijama. Molimo vas da podsetite svoje profesore da ovo urade što pre, kako biste se našli u listi zvaničnih takmičara i vaši rezultati bili prikazani u rang listama.

Profesori

Molimo vas da ispratite uputstvo za prijavu koje je poslato školama (ukoliko uputstvo ne dobijete pre početka kvalifikacija, molimo vas da nam se obratite na email takprog@gmail.com). Nakon što vašu registraciju odobri komisija, imaćete mogućnost da na sajtu odobrite prijavu učenika iz vaše škole (možete se registrovati kao profesor u više škola). Učenike koji su mlađi od 15 godina smete odobriti samo ako ste dobili potpisanu saglasnost njihovih roditelja. Molimo vas da budete ažurni u odobravanju svojih učenika.

Početak ciklusa 2023/2024 23.10.2023

Uskoro počinje novi ciklus takmičenja. U narednim danima dobićete informacije o registraciji takmičara i nastavnika.

Predlog kalendara predstojećeg ciklusa takmičenja:

18.11.2023. Kvalifikacije - runda 1
16.12.2023. Kvalifikacije - runda 2
24.02.2024. Okružno
13.04.2024. Državno
01-02.06.2024. SIO

Napominjemo da je ovo samo predlog kalendara takmičenja. Finalna verzija će biti objavljena tek kada kalendar bude usvojen od strane Ministarstva prosvete.

Obratite pažnju da će i ove godine biti dve runde Kvalifikacija (a ne tri).

Ažuriran je program za srednjoškolska takmičenja iz informatike. Najbitnije promene uključuju:

  • Dodavanje dekompozicija statičkih stabala u program SIO.

Pratite nas na Facebook-u, gde ćemo objavljivati sve vesti sa sajta.
https://www.facebook.com/takprog/
https://www.facebook.com/groups/takprog/